Voetbal Talenten Toernooi

JOURE - JO13-2 speelde 23 juni in Brunssum op het Nederlands Kampioenschap Voetbal Talenten Toernooi. Het team plaatste zich vorig jaar augustus in Joure.

Het Voetbal Talenten Toernooi stimuleert sinds 2004 een brede groep jeugdvoetballers met deze prestigieuze kampioenschappen. Het toernooi kent strakke en aangename wedstrijdschema's en bij de traditionele openingsceremonie mag het Wilhelmus natuurlijk niet ontbreken. Alle jeugdteams komen op in tenue met de vlag van hun club en voor de spelers is dit een unieke kans hun mooiste voetbaldroom uit te laten komen; kampioen van Nederland worden.

Voor JO13-2 was dit de kers op de taart van een mooi voetbalseizoen waarin ze zijn getraind door Geert Roffel. JO13-2 kwam dit jaar uit in de eerste klasse en is onder leiding van Bernard de Glee tweede geworden in hun poule. Ze moesten alleen Ens voor zich laten die volledig ongeslagen zijn gebleven.

Alle spelers en ouders zijn afgereisd naar Brunssum en hebben daar overnacht in een kampeerboerderij. De jongens hebben een prima toernooi gespeeld en zijn uiteindelijk achtste geworden van de in totaal 16 ploegen die om het kampioenschap streden. In de wedstrijd om de 7e of 8e plek werd gespeeld tegen Trynwâlden, een ploeg uit Oentsjerk. De westrijd eindigde in een gelijkspel, 2-2, waarna na penalty’s de winst naar Trynwâlden ging.