Zilver en Brons voor GV SHELL

OUDEHASKE/JOURE - De laatste turnsters van gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. hebben afgelopen weekend hun Fries Kampioenschap geturnd in Joure.

Joy Oleri en Sarita Kooistra gingen de strijd aan in de categorie Jeugd F. Beiden zetten een goede wedstrijd neer. Sarita scoorde het hoogste punt op brug én vloer, maar moest helaas een fout incasseren bij haar eerste sprong. Ze toonde karakter met een goede tweede sprong en ook bleef ze deze wedstrijd op de evenwichtsbalk staan. Sarita werd beloond met een prima vijfde plek. Joy liet vandaag weer zien een echte allrounder te zijn. Op alle toestellen draaide ze prima mee. Zonder grote fouten turnen en met voldoende moeilijkheid op alle toestellen was vandaag het recept voor een prachtige zilveren medaille.

Femke van der Meulen turnt in de categorie jeugd E. Op drie toestellen kon ze mee met de top; het tweede punt op sprong, balk en vloer was voor Femke. Op brug kwam ze nog tekort, waardoor ze net naast het podium belandde op plek vier. Maar wat was het verschil klein en wat hebben we mooi turnen gezien, vergezeld van een stralende lach.

Sanne Hovenga, junior F, mocht in ronde drie aan de bak. De temperatuur was inmiddels aardig opgelopen in de hal, maar Sanne hield het hoofd koel. Ze was even de weg kwijt op vloer maar loste dit heel netjes op. Sprong en brug gingen naar behoren. Op balk was er nog even een foutje, maar ook toen ging Sanne weer onverstoorbaar verder en de rest van haar oefening stond als een huis. In het eindklassement werd Sanne dertiende.

Larissa van der Woude en Klaske Toering sloten de dag af bij de senioren C. Voor Klaske was dit FK de afsluiting van haar turncarrière bij S.H.E.L.L. Ze heeft prachtige oefeningen laten zien op sprong en brug, maar helaas was ging de balk niet helemaal naar wens. Op de vloer turnde ze een moeilijker element, maar helaas leverde dat een val op. Klaske heeft op karakter geturnd en mag trots zijn op alle prachtige prestaties die ze tijdens haar turncarrière heeft geleverd. Larissa turnde net als Klaske prima oefeningen op sprong en brug, ook balk was niet Larissa haar vriend en moest twee vallen incasseren. Ze heeft de wedstrijd afgesloten met de beste vloeroefening van het seizoen. Dit allemaal was toch nog voldoende voor een mooie bronzen medaille.