Bornego zet zich in voor ouderen in de buurt

JOURE - Vijf groepen brugklassers van Bornego Joure hebben 11 juli zich op vijf locaties ingezet voor de ouderen uit de buurt.

Koffie inschenken en een praatje maken, helpen met knutselen bij Vegelinstate, spelletjes doen bij het Sociaal Café in Sint Nicolaasga, wandelen in het bos met de bewoners van Doniahiem, fietsen met behulp van het fiets- labyrint in Sint Theresia en helpen met de gymnastiek bij de Flecke.

Corien Rondaan, coördinator activiteiten van Donahiem: voor ouderen is het fijn om jongeren te ontmoeten, dit is niet altijd vanzelfsprekend Wat voor jongeren gewoon is, zoals bijvoorbeeld naar buiten gaan door te wandelen en te fietsen, is voor onze cliënten een echt uitje. De jongeren waren echt een bijzonder lichtpuntje op deze dag.’’

Reacties van een paar leerlingen: ,,Het is mooi om oudere mensen te helpen en ze blij te zien, ik vind het heel goed dat we dit hebben kunnen doen! Ik vond het leuk dat ze veel over vroeger praten, en dan zie je ook hoe het leven van oudere mensen is en dat vind ik bijzonder”.