Afsluiting Zomers Actief: bingo en barbecue

DFM - Zomers Actief is vorig jaar opgezet en het was een erg groot succes, en ook dit jaar was het weer een succes. Ze zijn alweer toegekomen aan de laatste activiteit: bingo en een barbecue.

Op donderdag 26 juli vindt deze bingo en barbecue plaats en deze keer in Sint Nicolaasga, bij Unitas, Omloop 1. Vanaf 16.00 uur is iedereen, na opgave, welkom. Er zullen leuke, handige prijsjes te winnen zijn. De kosten voor de bingo zijn twee euro voor vier rondes.

Rond 18.00 uur gaat de barbecue aan. Wie graag wil bakken, mag dat natuurlijk doen. Anderen laten zich graag bedienen. Vorig jaar deden ruim vijftig bezoekers uit de hele Fryske Marren mee. De barbecue kost vijf euro. Dit is exclusief drinken.

Drie opstapplaatsen

Er zijn 3 opstapplaatsen in Joure, Lemmer en Balk. In Joure is om 15.45 uur het vertrek vanaf Miks welzijn (Brugstraat 1). Deelnemers kunnen ook op de fiets komen. Vanuit Lemmer wordt om 15.45 uur vertrokken vanaf het Dienstencentrum (Wiepke Hofstraat 8) en in Balk om 15.30 uur bij ’t Haske (Dubbelstraat 10) vandaan. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom in wijkgebouw Unitas aan de Omloop 1 in Sint Nicolaasga.

Mensen die mee willen doen met de bingo en/of de barbecue, moeten zich opgeven vóór 24 juli in verband met het bestellen van het vlees. En ook zodat we het vervoer kunnen regelen, voor diegenen die daar afhankelijk van zijn. Opgeven kan via sociaalcafe@miks-welzijn.nl of 06- 44 500 987.

Betrokkenheid en verbondenheid

Zomers Actief is in het leven geroepen, omdat de organisatoren regelmatig geluiden horen dat mensen wel eens wat willen ondernemen met anderen, maar dat ze of weinig contacten hebben, of dat hun omgeving het erg druk heeft, of omdat ze geen vervoer hebben, et cetera. ,,Wij organiseren eigenlijk alleen maar de opstapplaatsen en verder kan iedereen zijn eigen gang gaan, en oh ja, de start- en eindtijd, want er moeten geen mensen achter blijven’’, aldus Nathalie Wijnalda en Marike Feenstra van Miks welzijn en AanZet, die Zomers Actief vorig jaar hebben opgezet. ,,Door samen activiteiten te ondernemen, kun je andere mensen (beter) leren kennen en wordt vaak meer betrokkenheid ervaren. Het samen ervaren van een activiteit is leuk en zorgt voor verbondenheid. Er zijn natuurlijk ook mensen die niet zo dol zijn op groepsuitjes, ook zij zijn van harte welkom, omdat iedereen wel zijn eigen gang kan gaan.’’