Foto | Vlinders tellen

DFM - Geertje Scheenstra stuurde deze foto naar de redactie. Zij zag de vlinders af en aan vliegen naar de bloemen. Ze kan ze in de gaten blijven houden: de tiende editie van de tuinvlindertelling is dit jaar van 27 juli en 5 augustus.

Het gaat niet zo goed met de vlinders. Er zijn veel minder dan 25 jaar geleden. Dat komt vooral doordat hun leefgebied verdwijnt. Veel geschikte plekjes hebben plaats moeten maken voor huizen, wegen, industrie en landbouw. En ook het gebruik van gif is desastreus voor deze vrolijke vliegers.

Iedereen kan komende week zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin direct doorgeven via de app Vlindermee of de website www.vlindermee.nl. Hulp nodig bij het herkennen van vlinders? Download dan de handige vlinderherkenningskaart. Of gebruik de app Vlindermee om vlinders te herkennen.

Heeft u ook een mooie foto die u met de lezers wilt delen? Stuur deze in voor de rubriek ‘Foto van de week’. Uw foto kunt u mailen naar jou@ndcmediagroep.nl of naar zfr@ndcmediagroep.nl. Vermeld hierbij uw naam, woonplaats en waar de foto is gemaakt.