Meike de Graaf (15) naar Jeugd WK IJslandse paarden in Zweden

JOURE/ZWEDEN - Meike de Graaf uit Joure (15 jaar) vertrekt deze week met haar IJslandse paard Vafi frá Fitjum naar Zweden.

Via kwalificatie wedstrijden is zij uitgekozen om samen met 5 andere ruiters Nederland te vertegenwoordigen op de Youth Cup 2018. De Youth Cup is een internationale jeugdwedstrijd voor IJSlandse paarden met hun ruiters, die dit jaar in Axevalla (Zweden) wordt gehouden. Het IJslandse ras onderscheidt zich van andere paardenrassen door de twee extra gangen: tölt en telgang. Ruim 75 deelnemers uit 15 landen zoals IJsland, Engeland, Amerika maar ook alle Scandinavische landen zijn vertegenwoordigd. Het evenement vindt plaats vanaf 28 juli tot en met 5 augustus.

Meike krijgt de eerste 5 dagen les van internationale trainers. De laatste 3 dagen zal zij samen met de rest van het Nederlandse team strijden voor de wereldtitels in diverse proeven. Zij zal in ieder geval de vijfgangenproef (F2), de töltproef (T6) en vlaggenrace (FR1) starten. Wil je het Nederlandse team volgen? Kijk dan op de Facebookpagina van Youthcup 2018 Team Netherlands. Voor meer informatie over het IJslandse paard, kijk op www.NSIJP.nl