Inzamelactie levert 4500 euro en vier AED’s op

JOURE - De inzamelactie voor meer AED’s in Joure heeft tot nu toe 4500 euro opgeleverd. Drie bedrijven hebben besloten om het apparaat van binnen naar buiten te verplaatsen. Eén bedrijf schaft zelf een AED aan.

Op woensdag 1 augustus wordt een informatieve avond gehouden in ‘t Haske met wethouder Jos Boerland, Hein van Dijk van de brandweer en een leverancier van AED’s die ook een demonstratie geeft. De ehbo-vereniging vertelt meer over de verkorte cursus reanimatie speciaal georganiseerd voor mensen uit voormalig Skarsterlân. Ook is deze avond een afgevaardigde aanwezig van de familie De Vries. De avond is van 19.00 uur tot 20.30 uur.

De actie is eind juni gestart door Hinke Wierda. Zij redde samen met buurtbewoners het leven van hun buurman op de Skroef in Joure. Het verhaal van de familie in de Jouster Courant riep veel reacties op. Inmiddels zijn er flink wat stappen gezet zoals de inzamelingsactie. Daarbij zijn verschillende buurtverenigingen die mee willen denken over het vergrootten van het dekkingsgebied.