Dorpencompetitie tennis jaargang 2018

ROTTUM - De finales van de jaarlijks terug kerende dorpencompetitie zijn 9 juni gespeeld. De dorpen die dit jaar vertegenwoordigd waren zijn TV Sintjohannesga, TV Rottum, TV Terkaple en TV Vegelinsoord.

Sylvia Hielkema is verantwoordelijk voor de organisatie, er wordt gespeeld in 2 poules met elk 6 teams. De finales worden om toerbeurt gespeeld in de deelnemende dorpen, dit jaar was het Rottum zijn beurt. Rottum leverde 5 teams, Vegelinoord 2, Sintjohannesga 3 en Terkaple 2. Na een reeks spannende poulewedstrijden was bekend wie de finales zouden spelen, op 1 team na van Sintjohannesga werd het een Rottums onderonsje.

De finaledag was zonovergoten en onder grote publieke belangstelling werd om 19.30 uur het startsein gegeven voor de eerste finale. Om de derde en vierde plaats werd gespeeld door Wibbie Sitrop en Riemke Hiemstra (TV Rottum) tegen Marianne de Jong en Tetje de Vries (TV Sintjohannesga), Marianne was invaller voor Corrie Algera, zij was helaas verhinderd.

De wedstrijd werd in een drie setter beslist in het voordeel van Rottum. De finale om de eerste plek werd gespeeld door 2 teams van Rottum, Esther Houtsma en Susanne Staal namen het op tegen Lineke de Jong en Minke Stienstra, na een spannende strijd viel de beslissing in de derde set, Esther en Susanne wisten de derde set naar zich toe te trekken, wat de partij winst opleverde.

Na de sportieve en spannende finales werd overgegaan tot de prijs uitreiking, Petra Hielkema overhandigde de beker aan de winnaars, en bedankte de deelnemers, al met al weer een geslaagde dorpencompetitie.