Bezoekers Sneekweek rechtstreeks met bus naar Sneekermeer

SNEEK - De 83e editie van de Sneekweek vindt plaats van vrijdag 3 tot en met donderdag 9 augustus. Ook dit jaar rijdt Arriva weer met de speciale Sneekermeerbus (lijn 38) tussen station Sneek en het Sneekermeer. Een enkele rit met de Sneekermeerbus kost 2,50 euro.

Betalen kan door op saldo te reizen met een OV-chipkaart of door een los kaartje te kopen bij de chauffeur. Er worden alleen (contactloze) pinbetalingen geaccepteerd. Met contant geld betalen is niet mogelijk. Ook andere reisproducten op de OV-chipkaart zijn niet geldig voor een reis met de Sneekermeerbus. Hieronder vallen bijvoorbeeld abonnementen en kortingsproducten.

Reizigers die van plan zijn regelmatig met de Sneekermeerbus te reizen zijn voordeliger uit met een 10-rittenkaart die te koop is op de Sneekweekcamping, of een Sneekermeerbus Weekticket die online te koop is als e-ticket op www.arriva.nl/sneekweek voor 20 euro.

De Sneekermeerbus rijdt dagelijks in de ochtend elk half uur en in de middag zelfs elke 20 minuten. De volledige dienstregeling is te raadplegen op www.arriva.nl/sneekweek.

Op het station in Sneek kunnen reizigers vanuit de Sneekermeerbus overstappen op de trein richting Leeuwarden. Ook kunnen reizigers vanaf het station in Sneek met de bus verder reizen naar Bolsward, Joure en Heerenveen (lijnen 98, 99, 199), Lemmer (lijn 42) en Balk (lijn 47).