Ballonnen stijgen later op door buitje

Joure - Niet alle ballonnen gingen volgens planning de lucht in, tijdens de tweede avond van de Friese Ballonfeesten in Joure. De combinatie ballonnen + ondergaande zon leverde vervolgens mooie plaatjes op.

Buitje brengt wind mee

Er kwam een buitje aan. Deze bui bracht wind met zich mee. De luchtballon in de vorm van van een ei ging daardoor tijdens het opstijgen behoorlijk helemaal heen en weer. De organisatie besloot toen even af te wachten hoe de bui zich zou ontwikkelen. Gelukkig viel het allemaal mee, en konden er toch nog een paar ballonnen de lucht in.

Frysk thema op derde avond

Vrijdag 27 juli is het thema ‘Frysk’. De kassa’s zijn om 16.00 uur geopend. Er is een liveoptreden van G-String, er komen muziekkorpsen naar de Nutsbaan en er zijn inloopballonnen. Natuurlijk ontbreken de modelballonnen en het Foodtruckfestival niet. Ook komt het vrolijke mannetje Tomke, bekend van Omrop Fryslân, langs.

Rond 19.30 uur kiezen circa 35 heteluchtballonnen het luchtruim, mits het weer dit toelaat. Bij goed weer is er na het opstijgen van de ballonen rond 22.30 uur een candlelightingshow door ballonnen, met dans. Kijk voor het complete programma op www.ballonfeesten.nl

LEES OOK: Reportage | Het publiek buiten de Nutsbaan