Kunst in park Herema State Joure

JOURE - De indrukwekkende sculpturen van Gjalt Blaauw zijn sinds deze week te zien in park Herema State. Het werk van Gjalt Blaauw kenmerkt zich door heldere vormen en een poëtische speelsheid. De expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur.

Het materiaal dat Blaauw gebruikt is staal, geverfd in vrolijke kleuren of roodbruin geroest en steen. Ondanks de zwaarte en vastheid van het materiaal ademen de sculpturen één en al lichtheid. Vaak lijken ze te wapperen als een vaandel of te flakkeren als een vlam. Andere werken doen denken aan een wolk of rookpluim.

Bij Narcissus wist Blaauw met staal zelfs een rimpelende waterspiegel te suggereren. Veel werken bestaan uit twee of meer losse elementen in een op het oog nogal wankele compositie. Ze wekken eerder de indruk te zijn gemaakt met een wat groot uitgevallen blokkendoos dan dat ze het resultaat zijn van een artistiek concept. Maar juist in dat directe en ongekunstelde karakter ligt de aantrekkingskracht van deze beelden.

Meer informatie over het werk van Gjalt Blaauw is te vinden op www.gjaltblaauw.nl. De expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur.