Langweer in achterhoede op De Veenhoop

De Veenhoop - Langweer pakte maandag op De Veenhoop de twaalfde plek. Eerder meldde de SKS dat het schip van Jaap Zwaga als dertiende binnen kwam. Later werd het klassement gecorrigeerd.

'Toch nog een verrassing vandaag!', lachtte de schipper. 

 

Direct na de finish kwamen meerdere protesten binnen bij de wedstrijdcommissie. Omdat het nauwelijks waaide, vonden de schippers het geen wedstrijd op De Veenhoop. De commissie ging hier niet in mee en laat de wedstrijd meetellen in het klassement.

 

Zwaga haalt zijn schouders op. 'Ik kan je geen antwoord geven over hoe het ging. Het was maar net hoe de wind was. Ik heb het 360 en 720 zien draaien. Op het laatst maakte het mij niet meer uit, als we maar in de schaduw waren.' 

 

Dinsdag is de volgende wedstrijd op Earnewâld. Een water waar Zwaga zin in heeft. 'Het komt hier op schipperen aan. Dat zijn altijd wel leuke wedstrijden. Daar hou ik wel van!' 

 

Uitslag Veenhoop: 1 Earnewâld; 2. Sneek; 3. Grou; 4. Akrum; 5 Huizum; 6. Stavoren; 7. Lemmer; 8. Leeuwarden; 9, Joure; 10; Woudsend; 11. Heerenveen; 12. d’Halve Maen; 13. Langweer; 14. Drachten.