Midstraat omgetoverd tot Romantische Markt

JOURE - Ruim 250 kramen zullen op vrijdag 10 augustus de Midstraat omtoveren tot de traditionele Romantische Markt. Nieuw dit jaar zijn een twaalftal oude ambachten van Ambachten Friesland. Van hen zijn vakmensen aanwezig die bedreven zijn in het klompen maken, veldsmeden en touwslaan.

Vanaf het D.E. plein tot aan de Jouster Tour is er een grote kunstmarkt. Schilders, beeldhouwers, edelsmeden en portrettekenaars exposeren en verkopen hier hun kunstwerken. Een ganzenparade amuseert het publiek met een wandeling door de Midstraat. De verzamelmarkt heeft de hele één kilometer lange Midstraat nodig om de collectie uit te stallen. Oude, waardevolle, exclusieve spullen uit een bepaalde tijdsgeest vinden een nieuwe eigenaar. Honderden gespecialiseerde standhouders zullen exclusieve spullen aanbieden.

Tussen Kunst en Kitsch Kunst- en antiekkenner Bonhof van Artafact gaat met een voormalig medewerker van Sotheby’s uit Londen kostbaarheden van het publiek gratis taxeren. Net als op tv kan iedereen zijn pronkstok meenemen en laten beoordelen. Op het DE-plein zijn de nostalgische Verkadealbums, schoolplaten en plaatjesalbums van Anton Siedsma te vinden. De albums worden verkocht, maar kunnen ook geruild worden of worden getaxeerd. De organisatoren van de Romantische Markt raadt iedereen aan om de albums en losse plaatjes mee te nemen.