Doppen verzamelen voor opleiden geleidehonden

DFM - De Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland haalt plastic doppen op in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Overijssel.

Zij doen dit voor KNGF Geleidehonden. Deze stichting traint naast blindengeleidehonden, assistentie geleidehonden, buddy geleidehonden (voor mensen in uniform die te veel hebben gezien), autisme geleidehonden voor kinderen tot 11 jaar en medische detectiehonden. De netto opbrengst van de doppen gaat eens per jaar naar KNGF Geleidehonden. In 2015 haalden ze 17.000 kg doppen op voor dit doel, vorig jaar was het opgehaalde gewicht 83.000 kilogram.

Johanna Stroot in Rottum is een van de inzamelpunten. Ook de wereldwinkel in Joure verzamelt nog steeds trouw plastic doppen. Verder kunnen de doppen nog worden ingeleverd in Lemmer, Scharsterbrug en Terherne.

Alle ronde plastic doppen en deksels zijn welkom, van mineraalwaterflessen, frisdrankflessen, melk- of yoghurtpakken, fruitsappakken en sportdrank (zonder het kleine doorzichtige dopje binnenin). Maar ook doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddelflessen en deksels van pindakaas- en chocopastapotten worden graag in ontvangst genomen op de inzamelpunten. Wel wordt gevraagd om alleen doppen van hard plastic te sparen en deze schoon in te leveren, het liefst in een zo groot mogelijke zak in plaats van meerdere kleine zakjes.