Kanomarathon van Joure naar Goïngarijp

JOURE - Woensdagavond 15 augustus is het zover. De eerste kayak marathon die gevaren wordt in de gemeente De Fryske Marren.

De wedstrijd start bij de Griene Moune aan het eind van de Griene Dyk bij de passantenhaven. Deze avondmarathon is een onderdeel van verschillende avondmarathons die door heel Nederland georganiseerd worden. Er kan gestart worden in verschillende categorieën: K1 heren, K1 dames, K2, C1, toerkano en Surfski.

Alle deelnemers starten gezamenlijk. Deelname is gratis. Het staat iedereen vrij om deel te nemen. Er staat niks op het spel, dus het is een goede gelegenheid om kennis te maken met deze tak van sport of om wedstrijdervaring op te doen. De start is bij kanovereniging de Kanoniers op deze woensdagavond om 20.00 uur. De route die gevaren wordt is als volgt: Via de Zijlroede, Noordbroestervaart en Lijkvaart Wordt naar Goïngarijp gevaren. Via de Goïngarijpsterpoelen wordt naar de Noorder Oudeweg geraced en weer teruggevaren naar Joure via de Zijlroede. De snelste vaarders zullen tussen de 40 á 50 minuten finishen bij de Griene Moune.

Inschrijving is mogelijk vanaf 18.30 uur op Grienedyk 9. Meer informatie: avondmarathonjoure@gmail.com