Organist Martin Mans geeft concert in De Oerdracht

Bekende organist Martin Mans geeft op 16 augustus een concert in De Oerdracht in Joure. Martin Mans speelt jouw verzoek! … is het thema.

De luisteraar wordt bij de inhoud betrokken en kan een verzoek indienen waaruit Martin een keuze maakt. Eén onderdeel van het programma is aan de verzoeken gewijd. Verder speelt hij een improvisatie over het thema ‘Trouw’ en heeft hij een Meditatief Moment. Er staan overigens ook klassieke werken op het programma zoals: ‘Air’ van Bach en de ‘Toccata’ Suite gotique van Boëllmann waarbij hij het orgel zo gedetailleerd mogelijk horen.

Martin vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist en heeft daarvoor een cd uitgebracht die hij heeft opgenomen in Parijs: ‘Concert d’Orgue à Paris’. Deze cd staat centraal tijdens de orgelconcerten in de zomer. Martin is een gepassioneerd musicus die van ieder concert een hoogtepunt weet te maken. Hij heeft zijn muziek bovendien in vele uithoeken van de wereld gebracht. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. ‘Je hebt een heel orkest tot je beschikking’ zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

Aanvang: 20:00 uur, Locatie: De Oerdracht, Elias Annes Borgerstraat 46, Joure, Toegang: € 10,= , Reserveren: www.martinmans.nl of t. 06-25391903. Ook kaartverkoop aan de kerk. Voorverkoopadres: VVV-Joure, Midstraat 99, Joure

Lezerskorting

Lezers van deze krijgen op vertoon van dit artikel aan de kassa een korting van € 2,50 en bestalen € 7,50 in plaats van € 10,= voor een kaart (maximaal vier personen per bon). Voor online bestellingen geldt de actiecode: JC168.

Martin Mans

Als jonge jongen van 12 jaar kreeg hij zijn eerste vaste aanstelling in Melissant op Goeree Overflakkee. Tegenwoordig is hij verbonden aan de Breepleinkerk in Rotterdam. De gedreven musicus geeft per jaar het reusachtige aantal van 250 concerten. Naast organist is hij dirigent van vier mannenkoren en drie kleinere vocale ensembles. In 2010 kreeg Martin een ridderorde vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.