Meezingen met zeemansliederen op 20e Shanty straat festival

JOURE - Het twintigste Shanty Straat Festival van Jouster De Warringers staat op 25 augustus op het programma. Tijdens het festival is het op vier locaties in de Midstraat genieten van ‘De Warringers’ bijgestaan door 4 gastkoren.

Dit jaar zijn dat het Folk & Shantykoor Westerstörm uit Groningen, Shantykoor De Brûskoppen uit Scharnegoutum, het vrouwenkoor De Feanwiven uit Heerenveenen het Stookerskoor Den Helder uit Den Helder. In de wisselpauzes speelt voor Orchester Musikfreunde Schreibershof uit Drohlshagen op het kerkplein voor de katholieke kerk in de Midstraat.

Sinds de oprichting worden door het koor per jaar twee Shanty festivals in Joure georganiseerd; eentje binnen in ’t Haske en eentje buiten in de winkelstraat van Joure. Voor elk van de festivals worden gastkoren gezocht en uitgenodigd. Op eerdere edities konden de koren rekenen op honderden bezoekers.

Shantykoor De Warringers is in 1998 begonnen met een koortje van enthousiaste buren, dat zeemansliedjes ten gehore bracht. Nu bestaat het ui 25 zangers. De Warringers brengen een repertoire met het zeemanslied, de shanty, ballades en lekkere meezingers. Ze zijn meertalig. Zo zingen zij natuurlijk in het Fries, maar ook in het Nederlands, Duits en Engels.

Het Shanty Straat Festival begint vanaf 13:00 uur in de Midstraat in Joure. De slotzang is rond 16:30 uur. Om 17.00 uur is het festival afgelopen. In geval van slecht weer gaat het toch door, maar dan in vooraf aangegeven binnen locaties in de Midstraat.