AB Vakwerkers samen geslaagd voor hoveniersopleiding

JOURE - In Partycentrum ’t Haske in Joure hebben onlangs dertien AB Vakwerkers hun diploma in ontvangst genomen nadat zij met succes de bbl-opleiding hovenier wisten af te ronden bij gemeente De Fryske Marren.

AB Vakwerk bood de groep, in samenwerking met De Fryske Marren en Nordwin College een volledige betaalde vakopleiding aan om zo hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten. In totaal verschenen twee jaar geleden zestien cursisten aan de start van het traject. Drie van hen moesten de opleiding tijdelijk onderbreken, maar pakken de draad binnenkort weer op om ook een diploma of deelcertificaat te halen.

In dienst bij de gemeente

Veel medewerkers van uitzendcoöperatie AB Vakwerk doen al jaren achtereen seizoenswerk in de groenvoorziening van gemeente De Fryske Marren. ,,Ze vinden het prachtig om te doen en zouden het liefst in dienst komen bij de gemeente. Dat bleek tot voor kort erg lastig omdat zij niet een diploma op zak hadden. We zien dat gemeenten steeds verder professionaliseren en hogere eisen stellen aan nieuwe medewerkers, zoals een vakdiploma”, vertelt Linda Schurer, accountbeheerder bij AB Vakwerk in Sneek.

Harm de Roo, teamleider wijkbeheer bij De Fryske Marren, bevestigt dit. ,,De groep heeft inmiddels veel werkervaring én nu dus ook een relevant vakdiploma. Zij kunnen bij ons reageren op vacatures. Een aantal van de geslaagden heeft dat gedaan en is inmiddels al in dienst bij gemeente De Fryske Marren”, laat De Roo weten.