Opening galerie Langweer

LANGWEER - Het officiële openingsweekend van galerie splinter & de vosch in Langweer is op zaterdag en zondag 25 en 26 augustus. Vanaf 13.00 is iedereen welkom om de ruimte te bekijken en te genieten van bijzondere kunst.

Zuheir Alkazzaz geeft op 26 augustus een demonstratie glasblazen, waarbij hij gebruik maakt van een zelfgebouwde oven. Zuheir is een gevluchte Syriër die in zijn thuisland een glasblazerij had. In Nederland wil hij daarmee weer een bestaan opbouwen. De bijzondere gebruiksvoorwerpen die hij maakt zijn te koop.

De galerie van splinter & de vosch bevindt zich in de voormalige basisschool van Langweer. Na vanaf 2012 jaarlijks de expositie Ovengevormd Glas te hebben georganiseerd, heeft Steef Hendriks nu een locatie waar hij permanent kunst kan tonen. Om de ruimte geschikt te maken, is in één lokaal het plafond verwijderd, zodat vanaf de begane grond de mooie oude balken en het dak zichtbaar zijn. Via een trap kan de zolder worden betreden, waar nog eens 120m² geschikt is gemaakt om kunst te tonen. In de galerie is werk te vinden van verschillende kunstenaars uit Amerika, Letland, Bulgarije, Duitsland, Engeland, Nederland en IJlst. Behalve glaskunst, zijn er ook bronzen sculpturen, schilderijen en tekeningen te zien.