Twintigste shanty straatfestival valt in het water

JOURE - Waar het de voorgaande jaren ‘jubelen was om het geweldige weer dat ze hadden, werd het dit jaar een tranendal. Met een viertal fikse buien, verdeelt over de middag was het een terechte beslissing van de organisatie om het gehele festival af te gelasten.

Het weer is niet geworden zoals het weer op de straatfestival dag van de Warringers al sinds jaren behoort te zijn. Vier fikse buien, verdeelt over de middag, gaven de organisatie achteraf zeker gelijk toen besloten werd om het festival deze keer definitief geen doorgang te laten vinden.

Met de buienrader in de hand heeft de festival organisatie gewikt en gewogen bij de vraag “Wat te doen”. Uiteindelijk werd donderdagavond besloten om de gastkoren die met de bus richting Joure zouden komen Stookerskoor Den Helder en Westerstörm uit Hogezand af te zeggen. Een grote teleurstelling bij deze koren, maar zeker wel begrip. Nadat het wat langer wachten op beter weer niet werd beloond, is op vrijdagavond besloten om het gehele straatfestival af te gelasten.

Ook de onverwachte inzet van het Duitse orkest; Orchester Musikfreunde Schreibershof uit Drohlshagen, kwam hiermee in het water te vallen.

‘Maar er komt een nieuwe kans om De Warringers (en ook de Brûskoppen) te beluisteren’, meldt de organisatie. ‘Komende zaterdag 1 september staan we ‘s middags in Akkrum op hun twintigste Shantydag. En wat ons straatfestival betreft, komend jaar 31 augustus staan we weer in de Midstraat van Joure’.