Kortweg in De Fryske Marren

Langweerder Merke

Optocht en kermis. We beginnen op donderdag altijd met onze optocht om 10:00 uur. Centrum Langweer. www.volksvermaken-langweer.nl. Donderdag 30 augustus tot en met zondag 2 september.

Glemmer Beach Festival 2018

Grootschalig 3-daags muziekevenement met Nederlandse topartiesten en bands op het Lemster strand. www.glemmerbeach.nl. Donderdag 30 augustus tot en met zaterdag 1 september.

Beachvolleybaltoernooi

Op het parkeerterrein naast de Rabobank in Langweer is zaterdag 1 september tijdens de Langwardermerke wederom een beachvolleybaltoernooi. www.jeugdevenementenlangweer.nl. Zaterdag 1 september vanaf 14:30 uur.

De Lemster Skuorreblazers

Het looporkest De Lemster Skourreblazers maakt de koopavond extra gezellig in het centrum van Lemmer. Ze lopen langs het Dok langs het winkelende publiek en de vele terrasjes. Vrijdag 3 augustus om 19:00 uur en zaterdag 1 september vanaf 13:00 uur.

muziek in de kerk met Janny Brandsma

Het wekelijks optreden in de Hervormde kerk in Lemmer wordt deze zaterdag verzorgd door Janny Brandsma. Tijdens Tsjerkepaad (7 juli t/m 8 september) zijn elke zaterdag tussen 13:30 uur en 17:00 veel kerken in Fryslân geopend voor publiek. In Lemmer zijn dat de Hervormde kerk en de Rooms Katholieke kerk. Naast het bezichtigen is er veel ruimte voor cultuur, zoals kunst en muziek.

Beklimming toren Sint Nicolaaskerk

Belangstellenden die eens de toren van de H. Nicolaaskerk willen kijken of die vanuit de spits de wijde omgeving willen zien, krijgen daarvoor deze zomer de gelegenheid. De startijden van de groepen die naar boven gaan zijn. 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Sint-Nicolaaskerk, Kerkstraat 12 in Sint Nicolaasga. http://dechristoffel.nl/. Zaterdag 1 september is de laatste kans dit jaar.

Sing-in in Wijckel

Op zondag 2 september 2018 ‘s avonds om half acht, is iedereen welkom tijdens de Sing-In avond die wordt gehouden in de Vaste Burchtkerk te Wijckel. In deze dienst zullen bekende liederen uit diverse bundels worden gezongen. Voorganger zal zijn Trientsje Roskam terwijl Jacob Tijsseling het orgel zal bespelen.