Beter Nederlands leren praten bij VrouwenPRAAT

JOURE - Goed Nederlands praten is nog niet zo makkelijk. Vooral als Nederlands niet je moedertaal is. Daarom is er VrouwenPRAAT; een praatgroepje voor vrouwen uit Joure en omgeving.

Belangstellenden kunnen meedoen als ze klaar zijn met de inburgering. En ook als ze geen inburgering hebben hoeven doen. Bijvoorbeeld omdat ze hier al heel lang wonen of omdat ze vrijstelling kregen.

Meer zelfvertrouwen

Na de inburgering is het belangrijk om te blijven oefenen met Nederlands praten. Zodat je gesprekjes durft te hebben in de winkel, op het schoolplein en met je buren. Bij VrouwenPRAAT oefenen deelnemers elke week.

Ze leren meer Nederlandse woorden en ze leren betere zinnen maken. Dit geeft meer zelfvertrouwen en maakt het contact met Nederlanders gemakkelijker. Hierdoor durven deelnemers misschien de stap naar een sportvereniging, cursus of (vrijwilligers)werk te zetten.

Bij VrouwenPRAAT leren deelnemers niet alleen nieuwe woorden, maar ook nieuwe vrouwen kennen. Samen oefenen. Samen delen. Samen lachen. Want leren in een groepje is leuk!

Elke maandagmorgen

Vanaf 10 september kunnen belangstellenden bij VrouwenPRAAT elke maandagmorgen van 9.30 tot 11.00 uur oefenen met Nederlands praten. In een gezellige én veilige sfeer.

Twee vrijwilligsters helpen de deelnemers steeds een stapje verder. Soms gaat de groep op excursie. Bijvoorbeeld naar de bibliotheek, een winkel, museum of zorgcentrum voor ouderen. Deelname aan VrouwenPRAAT is gratis. Voor koffie en thee vragen we een kleine bijdrage.

Mensen die willen meedoen aan VrouwenPRAAT kunnen een mail met naam, adres en mobiele telefoonnummer sturen naar joure@digitaalhuis.frl. Of bellen met de bibliotheek 0513-412086 of met Miks 0513-414593. Ze worden dan teruggebeld of gemaild. Het is ook mogelijk om binnen te lopen bij Miks, Brugstraat 1 in Joure of bij de bibliotheek, Merk 31 in Joure.