Happen naar de Baas in De Brug

Joure - Cabaretier Ruurd Walinga geeft kerkgangers lesje vissen

Ruurd Walinga speelt zijn cabaretprogramma ‘Happen naar de Baas’ op zondagavond 9 september vanaf 19.30 uur in De Brug in Joure. De cabaretier-evangelist uit Leeuwarden, die sinds kort voorganger/pastoraalwerker in De Brug is, geeft de bezoekers een komisch lesje vissen. De voorstelling is gratis te bezoeken.

In zijn stuk ‘Happen naar de Baas’ doet Ruurd Walinga uit de doeken waarom Jezus zijn toehoorders opriep vissers van mensen te worden. De cabaretier wontdenkt waarom de hoofdpersoon van 'er loopt een man over het water' de mensheid vergeleek met vissen. De voorstelling is een zoektocht naar geluk waarin Walinga nu eens geen typetje speelt, zoals in zijn tien andere stukken, maar zichzelf. In de show zitten verscheidene liedjes die op zijn cd 'Wie ben jij' staan.

Geluk beproeven

De cabaretier probeert in 'Happen naar de Baas' op allerlei manieren zijn geluk te beproeven. Het gaat onder meer over dromen, wensen en verlangens. Walinga weet als weinig anderen het aloude evangelie in een nieuw jasje te gieten en aan te tonen waarom het De Blijde Boodschap wordt genoemd. Zijn shows zijn toegankelijk voor super-, rand-, bij- en niet-gelovigen.

Ruurd Walinga probeert verscheidene mensen aan de haak te slaan. Ook al voelt iedereen zich als een visje in het water: het is verfrissend om ook eens bóven water gehaald te worden, zal de cabaretier bewijzen.

Walinga speelt in allerlei kerken door het hele land en op scholen en voor jeugdgroepen, kinderen en ouderen. Ook heeft hij enkele shows die hij buiten de kerkelijke kring opvoert. Zo speelt hij met koren en muziekverenigingen. Ook heeft hij een Friese show: ‘Ut en thús’.