Gein op het sportterrein in Haskerhorne

Haskerhorne - Feestcommissie Haskerhorne organiseerde voor zaterdag 1 september een actieve middag voor jong en oud, waarbij men bij de eigen biertapwagen een hapje en drankje kon nuttigen. De afgelopen jaren stond de actieve middag vooral bekend als ‘het waterspektakel’, dit jaar werd er gekozen voor ‘het sportterrein’.

Voor de jongsten stond er een springkussen in de vorm van een heus kasteel op het terrein, met als extra uitgang een glijbaan. Hier werd goed gebruik van gemaakt. Van een glijbaan bleek je bijvoorbeeld ook prima een koprol te kunnen maken.

De basisschoolkinderen, maar ook iedereen die deze leeftijd allang achter zich heeft gelaten, kon meedoen aan de rodeowedstrijd. Vooral de jeugd was hier goed vertegenwoordigd. De wedstrijd bestond uit drie onderdelen: ‘twee handen vast’, ‘één hand vast’ en ‘met losse handen’.

Met name de jongsten lieten zien dat zij hun mannetje prima staan. Ook de oudere jeugd deed hun uiterste best en versloeg ‘de senioren’. Door de gemiddelde score van de drie onderdelen te nemen, werden de winnaars gekozen.

Winnaars categorie tot 12 jaar:

1 Brent Oenema 25,16 sec

2 Milou Post 24,06 sec

3 Jurjen Bos 23,74 sec

Winnaars categorie 12 jaar en ouder:

1 Jan de Jong 25,93 sec

2 Jouke de Jong 20,48 sec

3 Einte Minnesma 16,70 sec