Kunst bewonderen in Joure en omgeving

JOURE - De tweejaarlijkse Atelier- en Tuindagen Joure en omgeving vinden op 15 en 16 september plaats. In Simmer 2000 vond dit evenement voor het eerst plaats, en nu is het tijd voor de elfde editie.

In het kader van dit speciale culturele jaar heeft Stichting Keunst en Keur de Atelier- en Tuindagen 2018 op een speciale leest geschoeid. Voor deze speciale gelegenheid zijn in Park Heremastate te Joure drie indrukwekkende sculpturen van Gjalt Blaauw geplaatst.

Zijn werk kenmerkt zich door heldere vormen en een poëtische speelsheid. Materiaal is staal, geverfd in vrolijke kleuren of roodbruin geroest, en steen.

Veelheid aan stijlen

Bij de selectie is het uitgangspunt kunstenaars uit Joure en omgeving. Zowel (semi-)professionele kunstenaars als amateurs. Op diverse locaties is het werk van een of meerdere kunstenaars te bewonderen.

De route kenmerkt zich door een veelheid aan stijlen, technieken en materialen. Start- en informatiepunt is Miks Welzijn, Brugstraat 1 te Joure.

Een overzicht van kunst van alle deelnemende exposanten geeft de bezoeker een goede indruk wat op de route van Atelier- en Tuindagen te verwachten is aan kunstuitingen.

Verbinding kunst en natuur

Uitgangspunt is de ‘ferbining’ van kunstcreaties onderling en de verbinding van kunst en natuur in bijzondere tuinen met als doel het samen te voegen tot een kleurig en boeiend geheel.

De wereld van de Kunst en de Couture willen galeriehouder en exposant Fransje Versloot en couturier Hans Noordstrand samen gaan verbinden door Taal van beeld, vorm en kleur. Op zaterdag 15 september is er om 17.00 uur een lezing en modeshow.

De organisatie is in handen van Stichting Keunst en Keur. Zie voor een overzicht van kunstenaars de website www.keunstenkeur.nl.