Jousters in mineur na gelijkspel

Joure - Joure – Westergo (Bolsward) 9-9

Na een lange voorbereidingsperiode speelde Joure op 8 september eindelijk haar eerste competitiewedstrijd. Met onder andere nieuwe teamgenoten, een nieuwe trainer/coach en een nieuwe speelwijze moest dit gebeuren. En zoveel veranderingen kosten tijd, bleek afgelopen zaterdag 8 september tijdens de wedstrijd tegen Westergo (Bolsward).

Waar Joure constant de bovenliggende partij was, wist het dat helaas niet altijd in de score uit te drukken. Uiteindelijke kreeg het team daardoor het deksel op de neus en moest in de laatste minuten alsnog een puntendeling toestaan.

De Jousters schoten aan het begin van de wedstrijd direct uit de startblokken en kwamen 3-0 voor. Na een tegentreffer bracht Marc Vrieseling de stand op 4-1. Hierna werd maar liefst tien minuten niet gescoord door beide partijen en vier minuten voor het einde van de eerste helft zette Westergo uit Bolsward de stand op 4-2.

Joure bleek in het begin van de tweede helft nog steeds het bovenliggende team en kwam via goals van Ilja Sikkes en Sierd van der Goot op 6-2. Vervolgens brak er weer een lange doelpuntloze fase aan. Ditmaal werd het echter gevolgd door een zeer sterke periode van de bezoekers, waarin zij de stand weer gelijk konden trekken.

In het restant van de wedstrijd, dat nog vier minuten duurde, werd echter nog eens alles op alles gezet. Joure kwam voor, maar in de daaropvolgende aanval werd het direct gelijk gemaakt. De Jousters waren hierna weer aan de beurt en kwamen twee doelpunten voor, 9-7. Een laatste krachtsinspanning van Westergo bracht de gasten helaas weer naast Joure en zo sloot Joure de eerste wedstrijd af met een gelijkspel, 9-9.

Volgende week speelt Joure niet. De week erna speelt het thuis tegen DTS uit Enkhuizen om 15.30 uur.