Damesroeiteam de Steenbok wint Sloeproeiwedstrijd in Zwartsluis

Zwartsluis - Dames Sloeproeiteam ‘De Skarrefammen’ uit Langweer, roeiend in De Steenbok, heeft voor het eerst in ruim anderhalf jaar de hoogste trede van het podium in de hoofdklasse mogen beklimmen.

In 2015 werd door de Steenbok nog in de tweede klasse geroeid en werd er regelmatig een prijs gewonnen en zelfs na promotie naar de eerste klasse in 2016 werd er regelmatig een beker meegenomen naar Langweer. Er werd steeds serieuzer getraind en dus promoveerden de dames naar de hoofdklasse.

Sinds 2017 roeit de Steenbok in de hoofdklasse van het sloeproeien in Nederland en ondanks dat ze met een vierde plaats een aantal keer dicht bij het podium waren, is er sinds 2016 geen prijs meer gewonnen. Het afgelopen jaar zijn de dames fanatiek begonnen met nog betere trainingen en kwam de focus onder andere op leren omgaan met omstandigheden zoals wind en golven.

Eerste in Zwartsluis

Afgelopen zaterdag 8 september stond de vijftien kilometer lange wedstrijd in Zwartsluis op het programma voor de dames in De Steenbok. Door de stevige wind was dit een mooie gelegenheid om te laten zien dat er serieus getraind was. Vanaf de start om 12.07 uur in de havenkom van Zwartsluis hield de sloep het tempo er gelijk goed in en werden in de harde wind meerdere concurrenten ingehaald.

Tegen de wind in werden snelheden van 8,6 kilometer per uur gehaald en voor de wind kwam de sloep regelmatig boven de 9,4 kilometer per uur uit. Dit tempo kon worden vastgehouden tot aan de finish. Na 1 uur en 37 minuten werd de finish bereikt en begon het wachten op de prijsuitreiking.

Om 17.00 uur uur kwam het verlossende woord: De Steenbok werd eerste in het algemeen klassement met een vermogen van bijna 63 watt. De eerste beker sinds 2016 was binnen en de blijdschap in de sloep was groot.

Op 8 oktober gaat het NK sloeproeien verder in Langweer.