Aanschuiven bij Eetgroep Samen=Gezellig

JOURE - De Eetgroep Samen=Gezellig gaat deze maand van start met het dertiende seizoen. Het eerste etentje is op donderdag 20 september ij Party- en Zalencentrum ‘t Haske. De avond begint met een uurtje gratis bowlen, van 18.00 tot 19.00 uur. Het etentje zelf begint om 19.00 uur.

Samen=Gezellig is een Eetgroep waarin mensen met en zonder (verstandelijke) beperking met elkaar eten. Iedereen kan bij elk etentje aanschuiven. De etentjes vinden plaats in acht restaurants in Joure: 't Haske, Het Tolhuis, De Oranjerie, Haje, New Chinatown, La Sardegna, De Gaststube en De Jouster Toer.

In 2005 was het opzetten van de Eetgroep een idee van Miks en Talant. De doelen waren integratie van mensen met een (verstandelijke) beperking met mensen die behoefte hebben aan sociale contacten, het ontdekken van eetmogelijkheden in Joure en het verlagen van de drempel om uit (eten) te gaan.

Een paar jaar geleden is de organisatie overgegaan naar Talant. Gemiddeld zijn er 20 tot 25 deelnemers (maximaal 30) en twee tot drie begeleiders per etentje. De etentjes zijn populair. De deelnemers vinden het heel erg gezellig en lekker.

Mensen die dit ook willen ervaren, kunnen zich tot 17 september aanmelden voor het etentje in ‘t Haske. Dit kan bij Joke Riemersma van Talant, tel. 06-13443162. Mailen kan ook: iepensteinlaan@talant .nl. De prijs voor het etentje, inclusief 1 consumptie, is 15,00 euro.