Historische rondrit Sporen van de tram

OUWSTERHAULE - In het kader van LF2018 zal het Openbaar Vervoermuseum in Ouwsterhaule een aantal excursies organiseren langs voormalige tramlijnen in Friesland. Deze excursies zullen gereden worden met één van de historische bussen van het museum.

Vaak is nog goed te zien waar de tram gereden heeft. Ook is een aantal stationsgebouwen en bruggen bewaard gebleven. Deelnemers zullen de oude tramroutes zoveel mogelijk volgen. Er zal verschillende malen gestopt worden om deelnemers in de gelegenheid te stellen om foto's te maken. Verder is er in Arum tijd voor een koffiestop; in Bergum kunnen deelnemers desgewenst een maaltijd nuttigen. In beide etablissementen, die vroeger als tramstation dienden, zijn foto's van de tram te zien. Tijdens de rit zal uitgebreide uitleg gegeven worden door een deskundige. Tevens zal verteld worden over het landschap, de herkomst van plaatsnamen en over andere interessante zaken. Deelnemers krijgen op deze wijze ook een kijkje in de cultuurhistorie van Friesland.

De excursie zal gereden worden op 22 september 2018.

Mensen die zich willen aanmelden voor een van deze ritten, kunnen dit doen via via info@novmuseum.nl of via 0513-795068. Vertrek is om 9.00 uur vanaf het museum; terugkomst omstreeks 17.00 uur.