Joustermerke Toernooi Skarboule

JOURE - Het Joustermerke Toernooi van Skarboule was ook dit jaar weer een groot succes. In de afgelopen weken hadden zich al snel 34 koppels gemeld om mee te kunnen spelen met dit, jaarlijkse, Jeu de Boules toernooi.

Daarmee was ook het maximum bereikt wat op dit moment op de banen in Joure mee konden spelen. Uit heel Noord Nederland kwamen boulers, om op 22 september mee te mogen strijden om de vleesprijzen gesponsord door Jumbo Joure. Na een welkomswoord van voorzitter Gerke Woudstra, kon men van start op de door bestuur en vrijwilligers goed verzorgde banen. Er werd begonnen met 2 voorgelootte partijen waarna men werd verdeeld in poels, zodat op die manier de meer gelijkwaardige spelers tegen elkaar mochten spelen. In opperste concentratie werd er gespeeld, gemeten gekeken en weer gemeten maar men kwam er gelukkig altijd uit. Het weer liet zich weer van z’n beste kant zien. De laatste bouler reed weg toen de eerste druppels vielen. De winnaars in de hoogste poel waren:

A1:

1e Sijtse Visser en Bertus Westerveen 5 w 42 2e Klaas Hoekstra en Hans de Jong 4 w 18

A2:

1e Cathy Thielsch en Erik v.d. Sluijs 5 w 41 2e Alle en Alie Hosper 4w 22 A3: 1e Kees Molenaar en Ruurd Thielsch 4 w 37 2e Herman Molenhuis en Wim Kruizinga 3 w 3.