19 bedrijven in DFM ‘fairtrade’

JOURE - Bij MIKS Welzijn in Joure zijn woensdag certificaten uitgereikt door wethouder Frans Veltman aan winkels, bedrijven en organisaties die fairtrade-producten gebruiken of verkopen. Het gaat dan vooral om koffie en thee voor eigen personeel of duurzaam dan wel Fairtrade geproduceerde artikelen.

Er kwamen ditmaal 19 bedrijven of instellingen in aanmerking voor dit certificaat: Scholengemeenschap Bornego, Miks Welzijn, Optiek Bootsveld, Protestantse Gemeente Joure en Oudehaske, Rabobank Joure en Lemmer, Restaurants De Zeven Wouden, ‘t Schippershuis & De Markol, Sari Fair Fashion, Terra Mannenmode, Watersportbedrijf De Broek, Atsma Schoonmaakbedrijf, Booze & Bites Bosma, Fashion Shop Joure, Spar supermarkt Oenema, en Takko Fashion Joure.

Dankzij de inspanningen van de werkgroep komt de gemeente De Fryske Marren met deze nieuwe certificeringen bijna in aanmerking voor het predikaat Fairtrade Gemeente.

Namens de gemeente bood Barbara Elskamp van Wereldwinkel Joure een kleine attentie aan. De aanwezigheid van een Wereldwinkel is een criterium voor de vaststelling of De Fryske Marren zich Fairtrade gemeente mag noemen. De Wereldwinkel in Joure is nog de enige. De afgelopen jaren zijn de filialen in Balk en Lemmer gesloten.