Meimeringen | Een onuitwisbare truck op je trouwfoto’s

En daar sta je dan. In je mooiste jurk met naast je je partner (eveneens prachtig uitgedost) die binnen een half uur je wettige echtgenoot of echtgenote zal zijn. Omringd door al je familie, vrienden en collega’s.

Ze klappen als je uit de mooi versierde auto stapt, je gaat op de foto. En net op het moment dat je op die foto gaat, stopt er een grote vrachtwagen achter je. Hij parkeert, want dat kan gewoon. Er is niets afgezet voor die speciale dag, jouw trouwdag is blijkbaar niet belangrijk genoeg om daar dan een paar paaltjes neer te zetten zodat je in ieder geval in alle rust even kunt genieten van het moment.

De man weet niet welke kant hij op moet. Blijft lekker staan, terwijl jij naar binnen moet, want de trouwambtenaar wacht niet. Voor de rest van je leven zul je vereeuwigd zijn met een onbekende vrachtwagenchauffeur op de achtergrond en een truck met grote letters erop. Je hoopt op een herkansing na de ceremonie. Die komt er: in de vorm van een andere truck die weer daar gaat staan. Inmiddels sta je dus met twee verschillende chauffeurs, c.q. trucks op de foto op die ene speciale dag. En alsof dat nog niet genoeg is, blijft er zo weinig ruimte over dat één van je gasten voor het gemeentehuis ook nog eens bijna wordt overreden door een andere automobilist die om die truck heen wil. En kan je trouwauto je niet bereiken, omdat de oplegger in de weg staat. Je zou zeggen dat kan anders gemeente: even wat paaltjes zetten als iemand in de echt wordt verbonden en die ene heel speciale dag wordt dan toch echt een stuk leuker.