Geen grote incidenten tijdens Jouster Merke

JOURE - De Jouster Merke donderdag is rustig verlopen volgens de politie. Zij spreken van een ‘goede sfeer zonder grote incidenten’.

‘De nacht is rustig verlopen’, meldt de politiewoordvoerder. ‘Wij zijn blij dat er geen grote incidenten zijn voorgevallen.’ De politie heeft vannacht een kleine alcoholcontrole gehouden. Onbekend is hoeveel boetes zijn uitgeschreven.

Wel is een Jouster (24) aangehouden voor vernieling op het DE-plein. Toen de politie ter plaatse kwam, wilde de verdachte de schade meteen betalen. De aangever ging hier in eerste instantie mee akkoord, omdat het schadebedrag meteen zou worden vergoed. Toen de politie met de verdachte naar een pinautomaat op De Merk was gereden, koos de verdachte het hazenpad en ging er rennend vandoor. Na een korte achtervolging te voet werd de verdachte op de Wietske Tademalaan aangehouden. De Officier van Justitie heeft aan de verdachte een strafbeschikking van 200 euro opgelegd. Daarnaast moet de verdachte het schadebedrag van 90 euro aan de aangever terugbetalen.