Joure laat Amsterdamse studenten alle hoeken van het veld zien

AMSTERDAM - Op een zonnige septemberdag moesten de Jouster korfballers, op het terrein van de Westergasfabriek, aantreden tegen de studenten uit de hoofdstad. Na een gelijkspel en verliespartij was een overwinning noodzakelijk; tegen de nog puntloze Amsterdammers.

Net als de vorige wedstrijden startte Joure wederom goed, maar het moest waken voor een zwakke tweede helft. Ditmaal bleven de Jousters echter scherp en wisten een verdiende overwinning over de streep te trekken.

Met zijn eerste schot bracht Sierd van der Goot de eerste goal op het scorebord. Een aanval later wist hij ook de tweede goal voor Joure te maken. Marc Vrieseling wist hierna de stand uit te breiden naar 0-4. Nadat Sierd van der Goot zijn derde gemaakt had, was het de beurt aan Tessa Hofman, die het verschil op zes bracht. Nadat de studenten ook eindelijk hun eerste twee goals van de wedstrijd hadden gescoord, maakte Tessa Hofman van afstand de 7-2. SKV Amsterdam wist hun score voor rust nog te verdubbelen en Joure was ook nog eenmaal trefzeker, waardoor er werd gerust met 4-8.

In het tweede bedrijf wist Joure door te gaan waar het was gebleven. Karin Otter maakte de eerste goal en Sierd van der Goot schoot hierna wederom een doelpunt binnen. Marc Vrieseling maakte vervolgens zijn vierde van de middag en bracht de stand op 5-11. Een gretig spelend Joure pakte hierna door en bijna alle spelers/speelsters wisten een doelpunt te maken. De thuisploeg was inmiddels allang gezien en kwam over twee helften op een totaal van acht doelpunten. De Jousters wisten helaas net niet de twintig te halen. Nadat Joline Reitsema en Marrit Ydel het 18e en 19e doelpunt hadden gescoord, was het over met de goals.

Joure won de uitwedstrijd met overmacht en kan met een goed gevoel naar de wedstrijd van zaterdag uitzien. Dan is een andere ploeg uit Amsterdam de tegenstander. Op sportpark de Hoge Zomerdijk speelt het tegen de nummer twee Triaz om half 4.

Martijn van Dijk