Joustermerkeloop onder zonninge omstandigheden

JOURE - Onder een stralend september zonnetje is de 36ste Joustermerkeloop gehouden. Lopers konden ook dit jaar weer kiezen uit zes afstanden.

Jouster Yke Zoetendal was de snelste in een tijd van 53:53 minuten op de 15,6 kilometer. Het was Peter Jan de Jong uit Joure die de zeven kilometer het snelste liep in een tijd van 24:35 minuten.

Om elf uur werd bij een strakblauwe lucht het startsein gegeven voor drie afstanden. 438 Lopers gingen van start voor een zeven, tien en vijftien kilometer. Bij de 7 kilometer won bij vrouwen Marinka Pultrum uit Luxwoude en bij de heren was Peter-Jan de Jong uit Joure de sterkste. Op de 10 kilometer wonnen Sietske Altena uit Leusden en Stefan de Nekker uit Noordwolde. Samantha Wolfslag uit Leeuwarden en Yke Zoetendal uit Joure mochten de hoogste trede beklimmen voor de 15 kilometer.

Dit jaar werd de kidsrun weer georganiseerd. 101 enthousiaste lopertjes in de categorieën 4 tot en met 7 jaar, 8 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 14 jaar gingen van start. Voor de winnaars lagen er Intertoys bonnen klaar. In de jongste categorie wonnen Eline Muizelaar uit Oudemirdum en Yf Kuindersma uit Joure. De loop bij 8 tot en met 10 werd gewonnen door Josine Heida uit Ousterhaule en Lars Bleeker uit Joure. Bij de oudste jeugd waren Jelte Heida uit Ousterhaule en Josine Minnema uit Joure het sterkste. Voor elke deelnemer was er een medaille en een bidon.