Wegafzetting aan de kant, Infra Event geopend

JOURE/LEEUWARDEN - In de Blokhuispoort in Leeuwarden is maandagmiddag 1 oktober het Infra Event geopend. Dit provinciale evenement staat in het teken van de afronding van een serie grote Friese infraprojecten.

Deze week vieren ze dat we door kunnen rijden dankzij nieuwe wegen, blikken ze terug en delen ze geleerde lessen. Gedeputeerde Sietske Poepjes opende de foto-expositie en zette symbolisch de wegafzetting aan de kant.

Fryslân beter bereikbaar maken, dat was het doel. Daarvoor werkte de provincie de afgelopen jaren samen met veel partijen aan de infrastructuur. Nieuwe wegen, zoals De Centrale As en N381 legden ze aan. De beruchte rotonde bij Joure is verleden tijd en bij Harlingen rijdt het verkeer dankzij een aquaduct in de N31 tegenwoordig vlot door. Alle grote projecten zijn nu klaar.

Infra Event

Tot en met 5 oktober staat elke dag in het teken van een ander onderwerp voor een andere doelgroep. De hele week kunnen belangstellenden de Fryske infra (her)beleven tijdens de foto-expositie in Blokhuispoort; alle grote projecten in één expositie. Draaiende kranen rond de Centrale As, harde werkers bij de N31 Harlingen en het vieren van mijlpalen tijdens het Laatste Rondje bij Knooppunt Joure. De Fryske infra: hoe het was en hoe het nu is.

Voor meer informatie over het Infra Event: www.fryslan.frl/infra