Debutant Noppert verliest in eerste ronde World Grand Prix

DUBLIN - Het debuut van darter Danny Noppert uit Joure op de World Grand Prix is maandagavond op een teleurstelling uitgelopen. De 27-jarige Noppert verloor met 2-0 (3-1;3-2) in sets van Gerwyn Price uit Wales, de huidige nummer twaalf van de wereld.

Het was voor de Jouster zijn eerste deelname aan het televisietoernooi in het Ierse Dublin. De World Grand Prix van dartbond PDC is het enige televisietoernooi in het jaar waar de darters met een dubbel moeten beginnen en eindigen. Noppert begon matig aan de wedstrijd op het podium in het Citywest Hotel in Dublin. Het gedrag van tegenstander Price hielp ook niet mee, zo vertelde de Jouster na afloop voor de camera’s van RTL7. ,,Hij deed er alles aan om mij zo slecht mogelijk te laten gooien en dat is hem gelukt’’, aldus de 27-jarige darter. Noppert kreeg in de tweede set kansen om gelijk te maken, maar die werden niet benut.

De Jouster darter mag desondanks terugkijken op een goed weekend in Dublin. Noppert won namelijk zijn allereerste officiële titel bij de profbond PDC. De darter schreef zaterdag het Players Championship in het Citywest Hotel op zijn naam. In de finale werd routinier Ian White met 6-4 verslagen en in de halve finale moest regerend wereldkampioen Rob Cross eraan geloven (6-3). De Players Championships van de PDC zijn ééndaagse vloertoernooien waaraan de beste spelers van de bond meedoen. Verder dan de kwartfinales van zo’n toernooi reikte Noppert voor aanvang van dit weekend nog niet. De winst van zaterdag leverde de darter omgerekend ongeveer elfduizend euro op. Noppert is door zijn prestaties inmiddels opgedoken in de top 64 van de wereldranglijst.