Week van oefentherapie

JOURE - Het is de week van de Oefentherapie. Van 1 tot en met 7 oktober organiseren oefentherapeuten in Nederland verschillende activiteiten. Zo ook in Joure aan de Sluisdijk 30-7en Sint Nicolaasga aan de Stationsstraat 1.

Praktijk Oefentherapie Cesar Joure geeft deze week gratis een houdingscheck en beweegadvies om kennis te maken met deze vorm van therapie. Lopen, staan, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld nek, schouder, rug, heup of knie.

De oefentherapeut maakt bewust van de eigen fysieke mogelijkheden en coacht bij het aanleren van gezond beweeggedrag. Oefentherapie Cesar richt zich op verminderen en/of voorkomen van klachten en vergroten van de mogelijkheden om zo optimaal mogelijk te functioneren in het dagelijks leven. Er wordt rekening gehouden met de situatie waarin degene zich bevindt, specifieke omstandigheden, beroep, leeftijd en dergelijke en met welk doel iemand wil bereiken. De praktijk in Joure richt zich tevens op de aandachtsgebieden zoals Bekkenklachten, Artrose, Chronische Pijn, Kwetsbare ouderen en Slaapproblematiek. Bel voor meer informatie met 0513 416465 of kijk op www.cesartherapiejoure.nl.