Filmhuis verhuisd naar Museum Joure

JOURE - Filmhuis Joure is verhuisd. Waar voorheen de filmliefhebbers bijeen kwamen in ‘t Haske, worden de films nu vertoond in het vernieuwde Museum Joure.

,,Na een tweetal jaren ons te hebben ingezet samen met It Lokaal voor een gezamenlijk onderkomen in Joure, deed in het afgelopen voorjaar zich een bijzondere specifieke kans voor’’, vertelt Anita Dijkstra, bestuurslid Filmhuis Joure. ,,Wij raakten in gesprek met Museum Joure over de verbouwingen waar zij op dat moment mee bezig waren. Van het een kwam het ander en voordat we het wisten zaten we samen met Museum Joure om tafel voor een nieuw onderkomen in het voormalig VVV kantoor, binnen Museum Joure.’’

De filmzaal is samengesteld en ingericht in samenwerking tussen Museum Joure en Filmhuis Joure. De filmzaal is nog niet helemaal volledig ingericht, maar wel voldoende om vanaf het begin van het seizoen hier te kunnen starten. Op 3 oktober zijn de twee-wekelijks filmavonden aan de Geelgieterstraat gestart.

Daarnaast heeft het Filmhuis een nieuwe website: www.filmhuisjoure.nl. Hier zijn alle komende films te vinden en kan men een plaatsje reserveren.