Damclub Lemmer fors onderuit tegen Grou

LEMMER - Dit seizoen speelt Damclub Lemmer weer eens in de eerste klasse van de PFDB competitie, maar de bedoeling is om zo snel mogelijk kampioen te worden en daarna weer terug naar de hoofdklasse.

Dus stroopten de Lemsters de mouwen op en slepen de messen, want de Grousters kwamen er aan. Echter de wedstrijd was nog maar nauwelijks ontbrand of Peter Achterstaat gaf tegenstander Reitsma al een hand. Hij zag een damslag over de kop en gaf direct de partij toen maar op. Joop Beetsma tegen Stobbe was een partij om van te genieten, maar in het eindspel verzuimde Joop voor open doel met scherp te schieten. Geert van der Molen moest het opnemen tegen de sterke Hof en oogstte met een fraaie remise niets dan lof. Maar de tussenstand 2 – 4 gaf weinig plezier. Ook Iepie Poepjes kom ditmaal het tij niet keren en moest ook haar opponent Tjepkema feliciteren.

In zijn partij tegen Beke zag Feike Muurling in het eindspel het zwerk al drijven en kon ook weer een nul bijschrijven. Hans Poepjes sleepte tegen Terpstra nog een puntje uit het vuur, maar met een 3 – 9 nederlaag waren de druiven voor de Lemsters wel erg zuur!

Uitslagen onderlinge competitie:

Bouke van der Werff – Jan Visser 1 – 1

Willem Akkerman – Gabe Heijboer 1 – 1

Marjan Rutgers – Jan Niezen 0 – 2

Barteld Kortstra – Andries de Ruiter 1 – 1

Zwaantje van der Werff – Jelle Jellesma 1 – 1