Lytse Bear derde keer op rij Nederlands Kampioen Sloeproeien

JOURE/LANGWEER - De dames van roeisloep de Lytse Bear uit Joure worden zaterdag 6 oktober officieel voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen. In Langweer vindt dan de laatste van een serie van acht wedstrijden plaats in de strijd om de Nederlandse titel. De sloep met het laagste aantal punten wint de titel, iedere sloep mag de beste zes resultaten inzetten.

De Jousters hebben genoeg punten verzameld om zeker te zijn van het kampioenschap. Zij hoeven enkel nog te starten om de winst binnen te halen. Dat wil niet zeggen de ze niet gaan strijden. ,,Zeker niet!’’, zegt Janny Pekema. ,,Wij gaan laten zien dat wij de beste zijn.’’ De wedstrijd beloofd nog een heel spektakel te worden. De strijd onder het ereschavot is nog niet beslecht.

De sloeproeiers komen in en vanuit heel Nederland om aan de genomineerde wedstrijden deel te nemen. Hierdoor worden alle facetten van de natuur in Nederland getrotseerd, in Zeeland op de zilte zee, in Makkum op het weelderige IJsselmeer en in Langweer tussen de Fryske Marren.

Om op dit niveau te kunnen presteren varen de dames van de Lytse Bear, opgericht door Douwe & Geertje van der Valk, gemiddeld drie keer per week uit, de sloep bestaat uit acht roeisters en een fanatieke stuurman. Sloeproeien bij de Lytse Bear is een echte teamsport. Vanuit topsportsituaties worden de trainingsschema’s opgebouwd om het hoogst haalbare doel na te streven. Tevens zijn een aanpassing in voeding en levensstijl hierin essentieel.

Negen Jouster bedrijven dragen de Lytse Bear dit seizoen een warm hart toe op weg naar goud. De slotwedstrijd van aanstaande zaterdag vindt plaats in Langweer. Start (vanaf 12.00 uur) / Finish in de oude haven van Langweer. Goede kijkspots: Brug Alde Wei, Tijnjehoeve en de Trambrêge.