Inspiratiedag borstkankerpatiënten in Sint Nyk

SINT NICOLAASGA - Het leven van borstkankerpatiënten staat vanaf het moment van diagnose volledig in het teken van de ziekte.

Dat is ingrijpend voor de patiënt en voor de naasten. Daarom organiseren de vier Friese ziekenhuizen, Stichting Pluk de Dag, Borstkanker Vereniging Nederland en Inloophuis de Skulp op 3 november een inspiratiedag van 10.00 tot 16.00 uur in hotel de Oorsprong in Sint Nicolaasga.

Deze bijzondere dag is bedoeld voor (ex-)borstkankerpatiënten en diens naasten om informatie op te halen, lotgenoten te ontmoeten en ervaringen delen. Ze staan stil bij de late gevolgen van borstkanker, gezonde leefstijl, voeding en bewegen. Daarnaast is er muziek, ontspanning met massage, ruimte voor creativiteit of gewoon even een rustmoment in het Skulpcafé. Het programma bestaat uit activiteiten waarin zowel lichaam als geest centraal staan. Zo zijn er zijn lezingen door zorgverleners maar ook workshops over ondersteunende zorg.

Inschrijven

Deelname is gratis en het is ook mogelijk om kosteloos een introducé mee te nemen. Inschrijven en opgeven voor de workshops kan via www.pluk-de-dag.org/friesland3november2018. Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.