Marissa Visser covergirl boerinnenkalender

LANGWEER - De meeste modellen voor de agrarische pin-up kalenders komen dit jaar uit Friesland. Marissa Visser uit Langweer schittert zelfs op de voorkant.

Boerinnenkalender

De oorspronkelijke reden voor het uitgeven van de boerinnenkalender was het wegnemen van de vooroordelen over deze vrouwen. Nu de achtste boerinnenkalender en bovendien ook de allereerste boerenkalender een feit is, is deze jaarlijks terugkerende gebeurtenis uitgegroeid tot een ode aan de voedselmakers. Boeren zorgen voor het voedsel op onze tafel, maar steeds minder jongeren kiezen voor een toekomst op de boerderij. De sexy kalenders zullen niet onmiddellijk verandering brengen in deze zorgelijke ontwikkeling maar de organisatoren hopen wel dat ze bijdragen aan een positief imago van de agrarische sector.

Marissa Visser

Marissa Visser helpt graag mee aan het laten slagen van de doelstelling van de boerinnenkalender. ,,Wij zijn vaak op een boerderij te vinden want het boerenleven is hard werken. Misschien worden boerinnen daarom wel eens een beetje vergeten,” vindt de 22-jarige covergirl Marissa. Ze woont zelf niet op een boerderij maar is door haar passie voor paarden wel dagelijks werkzaam in het boerenleven. Overgehaald door voormalig deelneemster Janika Bax had ze zich opgegeven als model voor de nieuwe kalender. En met succes. Marissa werd uitgekozen uit maar liefst 310 aanmeldingen. ,,Ik was heel blij toen ik hoorde dat ik naar de castingdag mocht komen. Helaas behoorde ik die dag in eerste instantie tot de afvallers maar na een selectiewijziging vernam ik tijdens mijn vakantie op Ibiza ineens dat ik alsnog tot de uitverkoren modellen behoorde. En nu sta ik zelfs op de voorkant van de kalender. Het is een bijzonder leuke ervaring.”

Vrijdag 5 oktober vond op Manege ’t Ruiterkamp in Bathmen het grote lanceringsfeest van de kalenders plaats. ,,Ik was wel gespannen, maar dat waren zenuwen van blijdschap,” vertelt Marissa. ,,De modellen werden goed voorbereid op deze avond. We kregen bijvoorbeeld een catwalktraining. Jezelf presenteren op een podium en de catwalk is compleet nieuw voor mij maar ik heb het ervaren als een groot feest.”