SC Joure ZM1 verliest van Stiens

JOURE - Na een 3 - 0 thuisoverwinning op Veenwouden traden de mannen van Zaterdag 1 op 6 oktober om 14.30 aan tegen het nog puntloze SC Stiens. Om aansluiting bij de top te krijgen waren drie punten broodnodig.

SC Joure ging voortvarend van start en zag een kopbal vroeg in de wedstrijd gekeerd worden door de keeper van de tegenstander. Ook in het vervolg van de eerste helft stapelden de kansen zich op voor de Jousters. De tegenstanders uit Stiens hadden niet veel te vertellen, het doelpunt waarnaar gezocht werd bleef echter uit.

Met dezelfde stand waarmee de wedstrijd van start was gegaan begon het thuisteam ook de tweede helft goed. Grote kansen werden er echter niet meer gecreëerd en langzaam maar zeker kwamen ook de gasten van Stiens dichter bij de goal van Joure. In de 73e minuut ging de zogenaamde Wet van Murphy in werking. Een corner van de bezoekers bleef hangen in het strafschopgebied en werd tegen de touwen gewerkt, 0 - 1.

SC Joure ging hierna nog op zoek naar de gelijkmaker maar kwam niet verder dan een kopbal op de lat. In de 90e minuut werd het ook nog 0 - 2 voor de gasten door een doelpunt uit een penalty. Eentje voor de statistieken.

Volgende week hopen de Jousters zich te revancheren in de uitwedstrijd tegen Wyckels Hallum (14.30). Nieuwe ronde, nieuwe kansen!