Maand van kinderkoren bij It Toanhûs

JOURE/LEMMER - Dit najaar staat zingen in een koor centraal bij It Toanhûs. Op donderdag 18 oktober kunnen kinderen van groep 3 tot en met 5 gratis meezingen in het nieuw op te richten Kinderkoor. Daarnaast word er op een groot aantal basisscholen 4 koorlessen aangeboden in groep 3 tot en met 6.

De kinderkoren gaan bij voldoende deelname van start in Joure en Lemmer. In Joure worden de lessen gegeven in de Brede school Joure-Zuid van 15.00-15.45 uur. De lessen in Lemmer zijn in De Hege Fonnen van 16.15-17.00 uur. Aanmelden voor de proefles op donderdag 18 oktober kan door een mail te sturen aan info@toanhus.nl. Vermeld hierbij om welke plaats het gaat.

‘Wat sport is voor het lichaam, is muziekbeoefening voor de geest’ muziekmaaktslim.nl. Zingen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van een kind. Denk aan leesvaardigheid, taalverwerving, emotionele intelligentie en sociale vaardigheden. Muziek bevordert daardoor dus ook de schoolprestaties. Daarom tekende It Toanhûs donderdagochtend 20 september het convenant ‘Meer Muziek in de Klas’ in het bijzijn van Koningin Máxima.

Om deze handtekening kracht bij te zetten heeft It Toanhûs een cadeau voor de scholen in De Fryske Marren. It Toanhûs zet in de hele maand november het schoolkoor in de spotlights en biedt een maand lang gratis zingen aan op de basisscholen.