Vriendschap op Kinderboekendag in Terherne

TERHERNE - Terherne viert op 14 oktober vanaf 13.00 uur de Kinderboekendag. Alle activiteiten staan in het teken van het kinderboek.

Er zijn voorstellingen over prentenboeken, er is theater waar je zelf in mee kunt spelen, maar iedereen kan zich ook in de boot laten nemen door de Kameleon, waar je getrakteerd wordt op een mooi verhaal. Het feest opent met een heus ‘boek-en-bal’ waar iedereen een dansje kan wagen met figuranten uit een bekend prentenboek. Aansluitend is de prijsuitreiking van de Kijkdozenwedstrijd.

Elk jaar zijn er nieuwe verrassende activiteiten op middag van de Kinderboekendag, die volgt op de landelijke Kinderboekenweek.

De Kijkdozen worden via de leesconsulenten van de Bieb op alle scholen in de aangrenzende gemeenten geïntroduceerd en is een nieuw element van de Kinderboekendag, net als de samenwerking met deze nieuwe partner. Scholen en groepen kunnen de kijkdoos inrichten met een scene uit een prentenboek. Dat kan variëren van een miniatuur in een luciferdoosje tot een supergrote voorstelling in een bananendoos.

Het feest is voor kinderen, ouders en vrienden van de kinderen, of dat nu leeftijdsgenoten zijn of de grootouders. Want Vriendschap is het thema, met als ondertitel: Kom er bij!