Derde overwinning op rij voor Jouster korfballers

JOURE - Na de knappe winst een week geleden, was het zaak om tegen DOC de tweede plek te consolideren. De thuisploeg bivakkeerde op de een-na-laatste plek, maar mocht zeker niet onderschat worden. In hun laatste wedstrijd, verloren zij met minimaal verschil van de nummer één. In de eerste helft kon Joure moeilijk het spel maken, doordat DOC strak verdedigde. Na rust was het gedaan met het verzet en wisten de Jousters overtuigend de overwinning over de streep te trekken.

De eerste kans voor de bezoekers was direct ook een doelpunt, Karin Otter was namelijk van afstand trefzeker. In de daaropvolgende aanval maakte DOC echter direct weer gelijk. De volgende twee aanvallen van Joure leverden ook twee doelpunten op, respectievelijk Elmar van Spil en Jeanine de Leeuw brachten de stand op 1-3. Het spel was bij tijd en wijle niet altijd goed, veel fouten werden gemaakt in de opbouw en het overwicht kon daardoor niet in doelpunten worden uitgedrukt. Dit resulteerde erin dat de thuisploeg het verschil constant op een overbrugbaar verschil kon houden. Het slotakkoord van de 1e helft was voor Marc Vrieseling, met een doorloopbal maakte hij de 4-7.

De Jouster equipe kwam de tweede helft uiterst scherp uit de kleedkamer. Door vier goals achtereen, werd de stand op 4-11 gezet. Het verweer van de thuisploeg was hiermee definitief gebroken. Uiteindelijk zouden zij nog drie goals maken de tweede helft en Joure wist haar aantal doelpunten uit de 1e helft te evenaren, waarmee de eindstand op 7-14 kwam.

Een degelijke overwinning voor de ploeg uit Joure, die de tweede plek hiermee vasthoudt, maar de concurrentie ook zag winnen. Volgende week wordt er thuis tegen de nummer drie Lemmer gespeeld om half 4.