Bierproeverij in dorpshuis Rottum

ROTTUM - Rottum was zaterdagavond even het België van het Noorden. In het dorpshuis kwamen tientallen mensen bijeen voor een echte bierproeverij.

,,Het was vooral leuk en gezellig en heel bijzonder’’, zegt Bareld Woudstra, een van de initiatiefnemers. ,,Zoveel mensen in het dorpshuis om bier te proeven dat zie je niet vaak. Hoe laat je zoveel mensen tegelijkertijd proeven en geef je hun ook een hele leuke en leerzame avond. Het is natuurlijk ook fijn dat je er wat van opsteekt. Daarnaast een grap en een grol van de man die alles aan elkaar sprak.’’

Onder een zeer gemoedelijke sfeer discussieerden de deelnemers samen over het uiterlijk van het bier, de geur en de smaak. Iedereen heeft zijn eigen associaties bij het gerstenat en elk speciaal biertje werd met een bijpassend hapje geserveerd, zodat de smaak van het bier volledig tot zijn recht kwam.

Leerzaam was de achtergrondinformatie over het bier, het biertype en de brouwerij. De proevers bouwden in een avondje tijd behoorlijk wat kennis op en kon men samen genieten van de fijne speciaal biertjes. Na het proeven van vier bieren heeft het tweede biertje uiteindelijk gewonnen: de Tripel Karmeliet.

Tussendoor en na afloop werd het geheel muzikaal aangekleed door de Friese zanger Hille V die hier het Nederlandse levenslied vertolkte.

De organisatie is na dit succes van plan om hier een jaarlijks evenement te maken.