Bijzondere herinneringen herleven

LANGWEER - Trouwen in een Scania vrachtauto. Dat was de grote wens van Sandra Loschinski en Edward Lucas, die elkaar op vrijdag 12 oktober 2018 het jawoord gaven.

Aan de keuze voor deze bijzondere trouwauto kleeft vanzelfsprekend een verhaal. Zowel de vader van bruid Sandra als de vader van bruidegom Edward waren sinds de jaren zeventig vrachtwagenchauffeur bij Portena, de grote transportonderneming uit Langweer. Beide mannen reden op deze Scania vrachtauto met Frankrijk als bestemming en waren dan de hele week van huis. Inmiddels zijn Herbert Loschinski en Willem Lucas helaas overleden.

Hein Tichelaar uit Grou is een oud-collega van de beide chauffeurs. Hij heeft de vrachtauto waar de twee vaders lange tijd vele kilometers mee hebben gereden helemaal gerestaureerd. Dit was bekend bij Edward Lucas, die in de voetsporen van zijn vader is getreden en ook chauffeur is geworden. Het contact tussen Edward en Hein Tichelaar is altijd gebleven.

Toen het verzoek van het bruidspaar Sandra en Edward om in deze auto te mogen trouwen door Hein Tichelaar met ‘Ja!’ werd beantwoord, waren ze daar bijzonder verheugd over. Het betekent veel voor hen. Zo staat er een miniatuurmodel van de vrachtwagen in hun huis, met aan de ene kant het nummer 44 (de wagen van Willem) en aan de andere kant nummer 46 (de wagen van Herbert). Dat het bruidspaar zich op deze belangrijke dag mag vervoeren in deze voor hen zo speciale vrachtwagen zien ze als een prachtig eerbetoon aan hun vaders.