Veertien vluchtelingen klaar voor toekomst

JOURE - Met een integratiediner hebben veertien vluchtelingen hun toekomst beklonken. Dinsdagavond kwamen zij en zo’n zeventig andere betrokkenen samen bij Jacobs Douwe Egberts.

VluchtelingenWerk organiseerde het diner ter afsluiting van Mijn Toekomst en de VIP trainingen die de statushouders de afgelopen maanden hebben doorlopen. Tijdens dit Arabisch diner werden de resultaten gedeeld. Daarnaast gingen ze met elkaar in gesprek over het thema Arbeidsfit. Want wanneer ben je als vluchteling klaar om betaald werk te verrichten? En wat is er nodig om de vraag van werkgevers en het aanbod van vluchtelingen bij elkaar te brengen?

Veertien Syriërs zijn op 11 april gestart met workshops en excursies, in eigen taal, op diverse leefgebieden met als doel om hun kennis en bewustzijn over de mogelijkheden in Nederland en in het bijzonder De Fryske Marren vroegtijdig te vergroten. Dit traject is aangevuld met de VIP training en diverse bedrijfsexcursies naar onder andere VIP partners; Jacobs Douwe Egberts, Omrin en Astrea Producties.

Wethouder Jos Boerland reikte de diploma’s uit van onder andere de VIP training: ,,Het leven is, geen recht gaande lijn maar bestaat uit kronkels en bochten. Blijf doorzetten, ook als het een keer tegenzit. De eerste stap hebben jullie met de afronding van dit project en het participeren in de maatschappij al gezet.’’